Aanmelden nieuwsbrief

Verandering begint waar bewustzijn wordt verruimd

door Grietje Beekelaar

Kort gezegd komt dit er op neer, dat verandering begint wanneer mensen zich bewust worden van hun gedrag.

 

Voor een werkgever is het winstgevend als er bewustzijn is op hoogsensitiviteit en op hoogsensitieve werknemers. Immers een werkgever kan de kwaliteiten van de hoogsensitieve werknemer pas inzetten en waarderen, als hij kennis heeft van de mogelijkheden die hoogsensitiviteit biedt. Voor de hoogsensitieve werknemer is het gelijkend. Hoogsensitiviteit kan pas als kwaliteit gebruikt worden als er bewustzijn is van (de eigen) hoogsensitiviteit en hoe er mee om te gaan in het leven van alle dag.

 

Iets over mijzelf

Mijn werkervaring bestaat  ondermeer uit het begeleiden van de hoogsensitieve personen op de werkvloer. Belangrijk hierbij is ondermeer om een brug te slaan tussen werkgever, werknemer en collega’s. In mijn werkwijze hanteer ik een mensgerichte aanpak, waarbij de mens en zijn omgeving centraal staan. De huidige situatie accepteren, de wenselijke situatie in kaart brengen en samen met de ander de routekaart uitschrijven. In mijn werk begeleid ik onder andere hoogsensitieve personen  welke moeite hebben om zich, op een voor hen en de omgeving prettige wijze, in een snel veranderende (werk-)omgeving staande te houden. Waar voor de één een andere zienswijze volstaat, is voor de ander een wijziging in houding en gedrag wenselijk. Van passief/ reactief naar anticiperend en proactief. Onderweg zorg ik voor coaching, advies en fungeer ik als een waardig sparringpartner, om het doel te bereiken. Als intermediair fungeer ik tussen werkgever, werknemer en de directe omgeving. Wanneer privé en zakelijk teveel door elkaar (zijn) gaan lopen, zet ik graag mijn kwaliteiten in ter voorkoming van ziekteverzuim en/of verstoorde arbeidsverhoudingen.

 

Maak vandaag nog een afspraak om samen de mogelijkheden te bekijken.

Geluk is wanneer wat je denkt, wat je zegt en wat je doet
met elkaar in harmonie zijn.

Mahatma Gandhi

 

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op