Aanmelden nieuwsbrief

Werken met Energie

door Grietje Beekelaar

Werken met Energie

Werken met Energie is een ervaringsgerichte cursus, waarbij je energie leert voelen en sturen. Energie volgt aandacht, kortom, waar je aandacht is, daar is jouw energie. Hoewel je energie “meestal” niet kunt zien, wil het niet zeggen dat het er niet is. Door te focussen, meditatie, concentratie, door je aandacht te verplaatsen van buiten jezelf naar binnen in jezelf, kun je energieën leren waarnemen. Een open mind is belangrijk, openstaan voor iets nieuws. Iets, wat vermoedelijk niets nieuws is, wel iets wat je tot nu toe misschien nog niet ontdekt hebt in jezelf. Het ligt van nature in jou besloten, wachtend tot het moment van ontwaken. Het jezelf toe te staan dat je huidige denkwijze en waarnemingen  wel eens gekleurd kunnen zijn door allerlei invloeden en gebeurtenissen, die je hebt ervaren tijdens je leven, doen openingen ontstaan waar je verrast van staat te kijken

Bewustzijnsniveaus

Omdat we beschikken over vier uitingsvormen (niveaus) van bewustzijn, fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch en ze alle vier belangrijk zijn voor ons leven van alle dag, werken we tijdens de cursussen met deze bewustzijnsniveaus.


Fysiek: Je leert om te luisteren en aandacht te geven aan de signalen die je lichaam je geeft en wat ze je willen vertellen. Je lichaam is onderdeel van een drie- eenheid, die bestaat uit Lichaam, Ziel en Geest. Het lichaam is het voertuig van deze drie-eenheid en in de cellen van ons lichaam ligt alle informatie opgeslagen die we nodig hebben. Door te luisteren en aandacht te geven aan de signalen die ons lichaam geeft ontstaat Lichaamsbewustzijn en leren we gebruik te maken van de informatie die in onze cellen ligt opgeslagen.

 

Emotioneel: Je leert meer inzicht te ontwikkelen in je eigen emoties. Een emotie wil je wat vertellen, het is een signaal waar je aandacht aan kunt geven, zodat je de boodschap leert herkennen, die er in besloten ligt. Inzicht geeft je de mogelijkheid de kracht van de emotie te gebruiken, in plaats van dat de emotie jou gebruikt. Achter elke emotie zit een kwaliteit en dus een kracht. Deze kwaliteiten en kracht kun je ontdekken en leren gebruiken.

 

Mentaal: Je gaat ontdekken welke vaste overtuigingen je ondersteunen of juist belemmeren om te zijn wie je bent of zou willen zijn. We gaan op ontdekkingsreis om patronen en overtuigingen te ontdekken en te herkennen. Wat belangrijk is, is het accepteren ervan. Dit geeft je de mogelijkheid om te  onderzoeken of je ze wilt bijsturen, zodat ze in je voordeel kunnen werken.

 

Energetisch: “Energie volgt aandacht”. Het komt er op neer dat waar je aandacht zit, daar zit je energie. Waar wil je energie aan geven en waaraan niet. Waardoor voel jij je opgeladen, vol energie en wordt je inspiratie gevoed?  Wat zijn de momenten, dat je het gevoel hebt, dat je energie wegloopt, wat tot gevolg heeft dat jij je leeg, uitgeblust en moe voelt en je inspiratie uitdooft als een kaars. Zelfkennis is een belangrijk onderdeel om je bewust te worden waar je aandacht, je energie, zich bevindt.

 

Tools die worden gebruikt

Er wordt ondermeer gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen, concentratie, focussen, meditatie, visualisatie en luisteroefeningen.
Er wordt gewerkt volgens de visie van mindfulness, dat wil zeggen vanuit accepteren van dat wat is en “Leven in het Hier en Nu”. We onderzoeken hoe de wisselwerking is van de eigen energie met de energie van onze omgeving, hoe onze manier van denken invloed heeft op onze energie. Eigen inbreng, een gezonde dosis humor, nemen een belangrijk onderdeel in tijdens de cursussen.

 

Voor aanmelding kun je telefonisch of via email contact met mij opnemen.

 

Als je nog niet eerder met mij gewerkt hebt nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek. Ik ervaar het als prettig en tevens belangrijk, om voordat we samen een traject en een commitment aangaan, kennis met elkaar te maken.

 

De investering in jezelf voor deze cursus is € 300,00. Het zijn tien achtereen volgende wekelijkse avonden, die beginnen om half acht en eindigen om half tien.

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op