Aanmelden nieuwsbrief

Psychosociale problemen

door Grietje Beekelaar

Vrijwel zonder uitzondering heeft ieder van ons vraagstukken en/of moeilijkheden (gehad) waar men hinder van ondervond of vind. Soms gebeurt het dat de invloed hiervan doorgedrongen is in het dagelijks functioneren. Dit uit zich bijvoorbeeld dat, we niet meer kunnen doen wat we zouden willen doen of wat redelijkerwijs verwacht mag worden. De oorsprong hiervan kan zowel in de privé- als werksfeer liggen. Soms spelen factoren mee zoals bijvoorbeeld ziekte, zelf ziek zijn of ziek zijn van een partner kind of ouder, broer of zus. Vaak heeft het één met het ander te maken en beïnvloedt het elkaar.

 

Vaak heeft het één met het ander te maken en beïnvloedt het elkaar. Soms spelen factoren mee zo als bijvoorbeeld ziekte. Wat betekent het om ziek te zijn, wat zijn de gevolgen voor ons persoonlijk functioneren, ons sociale leven of het niet meer kunnen functioneren in een werk omgeving?

 

Wanneer kies je bijvoorbeeld voor Individuele begeleiding.

  • Als je vast gelopen bent in je werk.
  • Je relatie niet meer lekker loopt, het gevoel hebben dat jij en je partner verschillende talen spreken.
  • Je (hoog) sensitief bent en nog niet weet hoe je om kunt gaan met een karaktereigenschap die zo waardevol is en tegelijkertijd voor zoveel problemen kan zorgen.
  • Verlies van zelfvertrouwen.
  • Geen grip op je eigen zijn.
  • Stress.
  • Niet assertief kunt zijn.

Kortom wanneer je het gevoel hebt jezelf kwijt te zijn.

 

Lees over het doel bij 'psychosociale hulpverlening'.

Angst is niet iets wat bestreden moet worden.
Angst is een dierbare vriend die je laat zien
wat je nog niet diepgaand in jezelf hebt geaccepteerd.
Nin Sheng


 

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op