Aanmelden nieuwsbrief

Over Grietje

door Grietje Beekelaar

In de begin jaren tachtig begon mijn interesse voor hoogsensitiviteit wakker te worden. Er was in die tijd nog weinig bekend over hoogsensitiviteit en veelal werd het afgedaan als overgevoeligheid en iets waar je wat aan moest doen omdat het lastig was. Het was Elaine Aron die onderzoek ging doen en tot de conclusie kwam dat hoogsensitiviteit een karaktereigenschap, een persoonlijkheidskenmerk en een waardevolle kwaliteit bleek te zijn. Inmiddels heb ik tijdens mijn werk veel ervaring opgedaan met hoogsensitiviteit en geef ik ondermeer individuele begeleiding aan mensen die hoogsensitief zijn en die meer bewustzijn willen ontwikkelen op wat hoogsensitief zijn voor hun kan betekenen in het leven van alledag. Daarnaast maakt het geven van cursussen en trainingen een belangrijk onderdeel uit van mijn werk. Ook op de werkvloer, waar op dit moment één op de acht werknemers kampen met burn-out verschijnselen, zijn er mogelijkheden om preventief te werken, waardoor er veel kosten bespaart kunnen worden door (onnodig) ziekte verzuim. Ziekte verzuim ontstaat vaak door een (beleefde) hoge werkdruk en verstoorde arbeidsverhoudingen. Mijn werkzaamheden bestaan er uit om daar waar disbalans is ontstaan, de balans terug te brengen.

 

Mijn werkterrein bestaat uit

 

Daarnaast richt mijn werk zich op psychosociale hulpverlening, loopbaanbegeleiding en preventie op het gebied van ziekteverzuim.

Tijd is niet kostbaar.
Het is een illusie.
Het enige wat kostbaar is,
is dit moment.

Nin Sheng

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op