Aanmelden nieuwsbrief

Hoogsensitiviteit op de werkvloer

door Grietje Beekelaar

Wat zijn kenmerken van hoogsensitiviteit, wat betekent het om een hoog sensitieve werkgever, werknemer te hebben of te zijn of een collega te hebben die hoogsensitief is. Kortom, wat betekent hoog sensitiviteit op de werkvloer?

 

Hoogsensitiviteit wordt steeds meer onder de aandacht gebracht, gelukkig maar. Een kwaliteit, die zeker waardevol is, verdient erkenning. Meer bekendheid en erkenning betekent het ontdekken van de mogelijkheden wat hoog sensitief zijn biedt op ondermeer de werkvloer. Nogmaals, één op de vijf mensen, dus ook werknemers zijn hoogsensitief. Ze zijn de antennes van de afdeling. Geef ze de ruimte en u krijgt er een waardevolle en tomeloze inzet voor terug. Regelmatig komen er vragen wat het betekent om hoogsensitief te zijn.

 

Hoogsensitiviteit is niet nieuw, het is er altijd geweest. Onderkennen dat het bestaat, dat is pas de laatste jaren helder geworden. Dit biedt ons de mogelijkheid er mee om te leren gaan op een constructieve manier en er ons voordeel mee te doen. Gelukkig maar! Hoogsensitief zijn betekent dat er sprake is van een goed ontwikkeld waarnemingsvermogen. Het snel kunnen aanvoelen van sferen, doorzien van situaties, een goed ontwikkeld gevoel voor recht en onrecht en het beschikken over een goed inzichtelijk vermogen. Als er zich problemen voordoen, zijn het de hoogsensitieve werknemers die, dit als eerste signaleren.

 

Een bedrijf mist de voordelen en de kwaliteiten, die hoogsensitiviteit biedt, als deze niet herkend, erkend en geaccepteerd worden. Het niet herkennen, erkennen en accepteren, leidt ondermeer tot een verhoogd ziekteverzuim. Dat maakt dat het een belangrijk issue is geworden voor wat betreft het ziekteverzuim en de kosten die daar mee gemoeid zijn.

 

Een alerte werkgever gebruikt signalen als vroeg-signalering om problemen op de werkvloer te voorkomen.

 

Verandering begint waar bewustzijn wordt verruimd”

 
Pesten op de werkvloer

Eén van de aspecten, waar hoogsensitieve mensen op onder andere de werkvloer, mee te maken hebben is pesten. Pesten kan zichtbaar en minder zichtbaar gebeuren. Dit kan zich uiten door ondermeer collegae bewust te negeren of buiten te sluiten. Informatie achterhouden en roddelen zijn wel de bekendste kenmerken hier van. Allemaal heeft dit impact op de werksfeer en bovenal op de motivatie van mensen, hetgeen z´n weerslag heeft op hun werkprestatie.
 

Lees hier over de aandachtspunten.

Mensen zijn geneigd te denken dat, als je accepteert wat is,
je indut en er nooit iets zal veranderen. Het tegendeel is waar:
zodra je je verbindt met de realiteit van het moment
zal de kracht van het leven door je heen stromen.

Eckhart Tolle

 

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op