Aanmelden nieuwsbrief

Elaine Aron

door Grietje Beekelaar

Elaine Aron, onderzoek psycholoog, hoogleraar, psychotherapeut en auteur van verschillende boeken op gebied van hoog sensitiviteit vertelt er onder andere het volgende over:

Hoog sensitief zijn betekent, dat er sprake is van een aangeboren gevoeliger zenuwstelsel. Elaine Aron heeft middels onderzoek weten aan te tonen, dat gemiddeld 20% van de mensheid, mannen en vrouwen, in meer of mindere mate hoog sensitief zijn, één op de vijf mensen is dus in meer of mindere mate hoog sensitief. Hoog sensitief is niet nieuw, het behoort tot de natuurlijke variatie in mensen en dieren. Hoogsensitiviteit is gedefinieerd als een karaktereigenschap, een persoonlijkheidskenmerk, een aangeboren werkwijze van het zenuwstelsel.

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op