Aanmelden nieuwsbrief

Hooggevoeligheid

door Grietje Beekelaar
Hooggevoelig zijn betekent meer dan het hebben van een gevoelig zenuwstelsel. Ook zie je snel de gevolgen van meer dan (over) gevoelig zijn en overspoeld raken door indrukken en emoties van de omgeving. Gelukkig maar!!! Hoogsensitief zijn betekent dat je beschikt over  een sterk gevoel wat te maken heeft met recht en onrecht. Het betekent dat je snel de sfeer oppakt van de omgeving waarin je je bevindt, aanvoelt of iets klopt of niet klopt. Je doorziet snel situaties, die zich voordoen en de gevolgen van ondermeer te nemen besluiten. Je beschikt over een sterk waarnemingsvermogen en signaleert veelal als eerste of er iets aan de hand is en of er problemen zijn.


Binnen je familie en vriendenkring ben je vaak degene die goed aanvoelt hoe iedereen zich voelt  en neem je vaak de verantwoording op je om te zorgen dat iedereen zich zo goed mogelijk voelt, zelfs als het ten koste van je zelf gaat. Veelal heb je niet zoveel behoefte aan een grote vriendenkring en als je thuis komt trek je je het liefst terug om tot rust te komen.


Je bent veelal een ideale werknemer, je werkt hard en voelt je betrokken bij het werk, collega’s en organisatie. Je merkt dat je moeite hebt om in grote ruimtes met veel mensen samen te werken. Je gedijt het beste wanneer je je eigen ruimte en een rustige vaste werkplek hebt.


Maar wat nu  als je nog niet weet dat je hoogsensitief bent en je niet geleerd hebt om deze kwaliteiten te gebruiken? Wat als je familie, je vrienden,  werkgever en je collega’s niet weten dat je hoogsensitief bent? Dan is het tijd om hier wat aan te doen.


Maak een afspraak en samen gaan we kijken naar mogelijkheden hoe jij deze waardevolle karaktereigenschap, jouw persoonlijkheidskenmerk, kunt gaan gebruiken. Je bent niet de enige die hoogsensitief is, één op de vijf mensen, mannen en vrouwen, zijn hoogsensitief. Echter niet iedereen is er zich bewust van en dan kan hoogsensitief zijn als lastig worden ervaren. Benieuwd of jij ook hoogsensitieve karakter eigenschappen hebt, klik dan hier.


Lees verder over hoog sensitiviteit in de privé sfeer.


Hoogsensitiviteit op de werkvloer.


Ook voor werkgevers is het belangrijk en ook fijn om te weten of een werknemer hoogsensitief is. Het gegeven dat één op de vijf mensen hoogsensitief is betekent immers dat, ook één op de vijf werknemers hoogsensitief is. Hoogsensitieve werknemers zijn als het ware de antennes van de afdeling. Geef ze de ruimte en u krijgt er een waardevolle inzet en creativiteit voor terug. Waaraan is de hoogsensitieve werknemer nog meer te herkennen en wat kunt u als werkgever doen om de kwaliteiten ervan naar waarde te schatten. Het doel daarvan is, dat beide partijen er hun voordeel aan kunnen beleven.


Lees verder over hoog sensitiviteit op de werkvloer.


Maak vrijblijvend een afspraak, om samen te kijken naar de mogelijkheden om de kwaliteit hoogsensitiviteit een waardevolle plek te geven binnen uw bedrijf.

 

 

Het leven is volmaakt. 
Alles is precies zoals het moet zijn. 
Geloven dat dit niet zo is, 
is geheel op eigen risico. 
Nin Sheng

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op