Aanmelden nieuwsbrief

Be the Change You Wish to See in the World.

Na al die jaren, een nog steeds waardevolle uitspraak van Mahatma Gandhi.
Mahatma Gandhi ging staan voor waar hij in geloofde. Gelijkheid, Vrijheid en Rechtvaardigheid.
Het klinkt zo eenvoudig, maar wat maakt nu dat na al die jaren er nog steeds sprake is van zoveel verdeeldheid.
Wat maakt dat velen van ons deze woorden wel gebruiken maar er niet naar leven. Begrijpen we de essentie niet van deze woorden? Ervaren we angst om voor onze waarheid te staan?

 

Ik heb jaren cursussen en trainingen gegeven op gebied van bewustzijnontwikkeling en training. Binnen de muren van mijn centrum was het niet meer zo spannend en moeilijk om te staan voor wat belangrijk werd gevonden en werd de uitspraak van Gandhi volmondig erkent en onderstreept. Er is veel ontdekt veel kennis verzamelt,  er is verbinding gemaakt met een diep innerlijk weten, het bewustzijn is verruimd. En waar bewustzijn is verruimd kan verandering beginnen.

 

Echter om de Verandering te Leven die Jij wilt Zien in de Wereld, in  jouw leven van alle dag, “Be the Change You Wish to See in the World” blijkt voor velen nog een flinke klus te zijn.

 

We leven in een tijd van veranderingen, we kunnen er niet meer omheen. De tijd lijkt vleugels te hebben, het ene is nog niet voorbij of de volgende verandering klopt aan onze deur.
Een vraag die steeds naar voren komt is hoe gaan we, dat wat geleerd en ontdekt is, leven. Hoe pas je dit toe in de praktijk van alle dag. Een oude uitspraak “ Het is  met zeggen niet te doen” is nog steeds waar. Waar ligt jouw passie, wat zou jij willen uitdragen, wat is jouw bijdrage aan de wereld? En dan de ham vraag wat heb jij nodig om de uitspraak “Be the change you wish to see in the World” te Zijn?

 

Mijn werk bestaat nu uit het begeleiden van mensen die de verandering, die ze willen zien in de wereld, concreet willen maken. Zodat Mahatma Ganhi’s uitspraak, “Be the Change You Wish to See in the World zich niet alleen beperkt tot een waardevolle uitspraak, maar getransformeerd wordt naar de verandering, die jij wilt zien, te Zijn.

Reacties

Plaats een reactie: