Aanmelden nieuwsbrief

Algemene betalingsvoorwaarden Natuurlijk Welzijn

door Grietje Beekelaar

Deze algemene betalingsvoorwaarden zijn van toepassing op all e diensten, zowel mondeling als schriftelijk aangegaan, tussen Natuurlijk Welzijn en de opdrachtgever, cliënt.  Natuurlijk Welzijn kan deze betalingsvoorwaarden te allen tijde wijzigen.

 

Betalingstermijn

 

Betaling consulten contant of binnen 14 dagen na dagtekening.

 

Eerste herinnering

 

Mocht dat niet lukken dan volgt een vriendelijke herinnering. Mogelijk dat er iets tussen gekomen is waardoor de betaling is vergeten; misschien is er een debet stand ontstaan; het kan ons allemaal gebeuren. De kosten voor het maken van een herinnering wordt doorberekent vanaf de eerstvolgende herinnering.

 

Tweede herinnering

 

Mocht betaling dan nog niet gelukt zijn, dan volgt een tweede herinnering, die ook vriendelijk is. Daarin wordt desalniettemin aangekondigd, dat bij een eventuele volgende herinnering opdrachtgever, cliënt, in gebreke gesteld zal  worden. Dat betekent, dat niet alleen de kosten van herinneringen door opdrachtgever, cliënt, betaald dienen te worden, maar ook alle verdere kosten van incasso. Daarin zijn inbegrepen alle kosten van deurwaarder, wettelijke rente, overleg en correspondentie.

 

Derde herinnering: begin van de incassoprocedure

 

De derde herinnering is nog steeds vriendelijk, maar ook zeer beslist van toon.  Er is dan nog gelegenheid  om binnen drie dagen na dato alsnog te betalen. Bovendien is er een declaratie voor alle kosten die gemaakt zijn tot en met het moment waarop de herinneringen zijn verzonden.  Wanneer ook in de betaling van die declaraties nalatigheid ontstaat, word opdrachtgever, cliënt,  in gebreke gesteld en wordt de deurwaarder ingeschakeld. Vanaf dat moment zijn alle kosten van incasso, met inbegrip van deurwaarder, wettelijke rente, recherchekosten, en de kosten van correspondentie en overleg voor rekening van opdrachtgever, cliënt. De wettelijke rente bedraagt nu ongeveer 9,5 %.

 

De kosten van correspondentie en overleg bedragen €15,00 per 15 minuten.

 

Natuurlijk Welzijn heeft verder enkele aanvullende voorwaarden.

 

Afspraken dienen 24 uur van tevoren afgezegd te worden: dit is kosteloos. Indien dit niet gebeurt zal het tarief van het consult in rekening gebracht worden.

 

Tenzij anders overeengekomen.

Over Grietje Beekelaar

Spreekt deze tekst je aan, herken je jezelf in de tekst en heb je het gevoel dat wij samen kunnen werken voel je dan uitgenodigd om contact op te nemen. Mijn uitgangspunt is altijd dat de antwoorden die, we zoeken op onze vragen, in ieder van ons, dus ook in jou, besloten liggen. Mijn werk bestaat eruit je met je eigen antwoorden in contact te brengen, niet om oplossingen aan te dragen. Ik loop graag een poosje met je mee, om samen met jou de antwoorden te vinden op vragen en kwesties die belangrijk zijn voor jou en je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit artikel en/of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op